Aagje

Als Aagje zijn wij gespecialiseerd in studieontwijkende activiteiten. Of nee, dit moet natuurlijk zijn: studiegerelateerde activiteiten! Ons doel is om het nuttige met het aangename te verenigingen. Daarom organiseren wij spetterende activiteiten die verband houden met taal, literatuur en andere van dat soort dingen. Of je nu taalspelletjes wil spelen, literatuur wil proeven, of wil weten wat je nu eigenlijk met je studie kunt doen: bij Aagje ben je aan het juiste adres.

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom bestaat Aagje dit jaar uit vier ijzersterke toppers. Mieke is dit jaar ons Aagje-van-alles: ze is van alle markten thuis. Posters, prijzen, shirts: bedenk het en Mieke regelt het. Nadat Ottilie vorig jaar geld voor ZaZa heeft binnengehaald, is het nu tijd om geld uit te geven. Als penningjuf zal Ottilie er toezicht op houden dat we dit op verstandige wijze doen. Lea is het secretaagje van de commissie. Voor deze functie hadden we geen beter iemand kunnen vinden. En dit zeggen we niet alleen vanwege haar enorme, onuitputtelijke voorraad chocola. Lea heeft bewezen niet alleen snel te kunnen typen, maar ook in zeer bijzondere posities. Als Opperaagje probeert Lize alles in goede banen te leiden. Een hele opgave…

Net als de activiteiten die wij organiseren, is het commissiewerk zelf ook leuk én leerzaam. Voor Mieke en Lea is het Aagjeschap een ware culinaire ervaring. Zo heeft Mieke onlangs voor het eerst in haar leven een prei gesneden. Voor Lea is de ervaring die ze opdoet in Aagje daarnaast uiterst bruikbaar in de campagne om haar kat tot een Instagram-ster te maken (www.instagram.com/hermelien_cat). Het commissiewerk heeft Ottilie en Lize geïnspireerd een politieke carrière na te jagen. Dus stem in maart op Operatie Toekomst (OT), of op Lijst Integriteit, Zekerheid et cetera… (LIZe). Maar, maak je geen zorgen: ondanks alle nevenactiviteiten is Aagje natuurlijk onze eerste prioriteit! We hopen jullie dan ook allemaal op onze activiteiten te zien.

V.l.n.r.: Lea, Ottilie, Lize en Mieke