De koe

Commissieleden (2023-2024)

Mees Vrijma (voorzitter)
Amber Marinus
Hannah Thaens
Iris Frijlink
Joppe Vijselaar
Jitske Boersma

De koe bestaat uit zes vriendelijke graseters met als groot, gezamenlijk doel om een heel mooi introductiekamp te organiseren.

In onze kudde bevindt zich dit jaar een eenzame stier. Dat is Mees, die doorgeschoven is van vicevoorzitter naar voorzitter. Hij dwarrelt graag over grasvelden, maar rent liever naar een bal dan een rood doek.

Hij krijgt ondersteuning van vijf lieftallige koeien, onder wie ook Iris. Iris is de ‘cash cow’ van De koe. Onze kluis, onze koningin van de financiën. Deze ervaren penningjuf mag weer laten zien te beschikken over menig talent voor het uitmelken van iedereen die ons geld verschuldigd is.

Dan is er Joppe. Onze jongste telg, ook wel ‘het Gouden kalf’ genoemd, heeft trots haar positie achter het toetsenbord ingenomen. Het zijn de hoeven van Joppe waaruit zich onze notulen ontvouwen.

Amber bekleedt de positie van vicevoorzitster. Mees vertrouwt Amber blind. Zij weet immers wat het is om leiding te geven aan een groep. Ook is het altijd gezellig als Amber in de ruimte is. Met haar kun je diepe gesprekken voeren over koetjes en kalfjes, maar ook over serieuzere zaken, zoals Taylor Swift.

Jitske is, zoals haar achternaam verraadt, naast een koe ook onze boer. Ze geeft ons voeding in de vorm van oogstrelende logo’s en sprankelende spelletjes. Ook neemt ze graag veel hooi op de vork; ze is altijd bereid om dingen te doen voor de commissie.

Last but not least is daar hakende Hannah. Haar bijnaam heeft ze te danken aan – je raadt het al – haar liefde voor het haken, iets wat men ongetwijfeld terug gaat zien in de outfits van de koeien. De praatgrage Hannah bezorgt iedereen een lach en (vooral zichzelf) een traan en is zo een zeer waardevol kuddedier.