Gouden jaren

V.l.n.r. Jean-Luca Hoffstedde, Britt Corporaal, Warner van der Louw, Bas Booi, Jet Sterkman

Commissieleden (2020-2021)

Warner van der Louw (voorzitter)
Bas Booi
Britt Corporaal
Jean-Luca Hoffstedde
Jet Sterkman

Het paard staat op stal. Hij heeft zijn races gerend en kijkt terug op een goede tijd: gouden jaren, welteverstaan.

Ja, vanaf dit jaar gaat de almanakcommissie door onder een andere naam, maar dat betekent niet dat we onze oude taak niet kennen: het maken van een gave, tijdloze doch moderne almanak!

Dit jaar doen we dat met een gevarieerd gezelschap van oudgedienden en jonge rekruten. Te beginnen bij de jongste gerekruteerde: Jean-Luca Hoffstedde. Ons bestgeklede commissielid komt pas net kijken in Groningen. Jean-Luca is een Tukker die naast Nederlands, Twents en Engels ook nog eens het Koreaans beheerst. Daarnaast is het te hopen dat deze sjaars ook een rekenknobbel heeft, dit jaar is hij als penningmeester namelijk de beheerder van onze kas.
Een jaartje ouder is Britt Corporaal. Ook voor Britt is het studentenleven helemaal nieuw. Spannend, maar als je dan bij twee commissies gaat van ZaZa is dat allemaal wel een stuk leuker natuurlijk. Binnen onze commissie kan ze al haar creativiteit kwijt als ‘chef lay-out’. Wel woont Britt nog in Assen wat natuurlijk erg zonde is maar wel erg praktisch als je een Anytimer Assen om je oren krijgt.
Door naar Jet Sterkman. Jet is de stille kracht van de gouden jaren. Nee, met geld heeft ze niets van doen maar als secretaris houdt ze wel de notulen op orde, ook niet onbelangrijk. Dat niet alleen, Jet heeft een ongelooflijk slim en creatief brein dat ideeën en concepten bedenkt alsof het niets is, zoveel dat Jet ze zelf soms niet allemaal kan onthouden. Maar ach, de beste ideeën vergeet je nooit.
De oudste gerekruteerde is Bas Booi. Bas maakte twee jaar geleden al furore als huisdichter van ZaZa’s eigen tijdschrift en is nu terug van weggeweest. “Terug van weggeweest” is haast een understatement, want na twee jaar rondzwerven door de krochten van de faculteit Letteren is Bas weer terug bij de opleiding Nederlands! Bij ons heeft hij dit jaar de taak van ‘chef-acquisitie’ op zich genomen. Wel woont hij, net als Britt, nog steeds in Assen. Eeuwig zonde natuurlijk maar je Anytimer Assen delen is ook een kunst.
Deze gouden groep is gerekruteerd door voorzitter Warner van der Louw. Warner zit voor ZaZa-begrippen al bijna op pensioenleeftijd maar heeft verlatingsangst dus is nu voorzitter geworden van de almanakcommissie. Hoe dat gaat uitpakken ziet en leest u later, in de ongetwijfeld fantastische ‘Almanak der ZaZa Instituutsvereniging Nederlands 2020-2021’!