Karel-met-de-houten-poot

V.l.n.r. Jordi Oosterhuis, Sandro Sweet, Eva Stegeman, Kathelijne Tijms

Commissieleden (2018-2019)

Eva Stegeman (voorzitter)
Jordi Oosterhuis
Kathelijne Tijms
Sandro Sweet

De Karel-met-de-houten-poot draait dit jaar pas zijn derde seizoen en is daarmee de jongste speler binnen de ZaZa-commissies. Niettemin een om rekening mee te houden; bulkend van sportiviteit en met een grotere sportieve diversiteit dan ooit tevoren.

Met Sandro zijn we vertegenwoordigd in de denksporten. Daag hem niet uit voor een potje schaken als je niet bijzonder goed tegen je verlies kunt, want hij heeft je in drie zetten mat. Dat doet hem heel weinig. Als je wil winnen, kun je beter een potje schaken tegen Kathelijne, tegen wie je dan weer niet moet gaan zwemmen. Ze zwemt je er lachend uit terwijl ze drie bier adt. Onder water. Jordi en Eva zijn onze voetballers. Ze doorliepen tegelijkertijd de jeugdopleiding bij TW!ST, al leerden ze daar vooral besturen. Toch werden ze na verloop van tijd gescout en verdienden een transfer naar het Oranje van ZaZa. Nu schitteren ze tweewekelijks op de velden van Mamio en nog meer na afloop in de kantine.

Aan ons dit jaar de taak om de sporter in de ZaZaïst naar boven te halen en dat is een uitdaging op zich gebleken. Dat ontmoedigt ons natuurlijk niet: met een aantal (semi-)sportieve activiteiten en beloftes van spaatjes goud na afloop gaat de Karel er weer alles aan doen om die houten ZaZa-pootjes een beetje soepel te krijgen. Aan het eind van het jaar hopen we dan met al die flexibele ZaZaïsten naar Nijmegen af te reizen voor het Grote Voetbaltoernooi der Neerlandici. Kunnen we eindelijk die beker eens naar het Noorden halen.

Liefs,

Karel-met-de-houten-poot