Karel-met-de-houten-poot

In het najaar van 2016 is er in de prachtige tuin van ZaZa instituutsvereniging Nederlands een klein plantje omhoog gekropen. Toen het ontkiemde werd al gauw duidelijk dat er dit jaar vijf bloemen aan zouden groeien. Vijf stevige, gezonde bloemen, in hun uiterlijk gelijk aan olympianen, atlas, of zelfs Rob Geus. Zij hebben dit jaar de touwtjes in handen als het gaat om sport bij ZaZa. Personen beter geschikt dan deze vijf zul je nergens anders vinden.

Ten eerste is er Thijs ‘Fitgirl’ Fens. Hij staat onder andere bekend om zijn ijzersterke gezonde dieet en een rigoureus uithoudingsvermogen wat bier betreft. Met een geschiedenis als net-geen-profvoetballer zal hij Karel met de houten poot ongetwijfeld een schop in de goede richting geven. Daarnaast is ook Koen ‘eye of the tiger’ Slik aanwezig. Net als Thijs een voetballer van hoog niveau. Vol van wijze raad en jenever zal ook Koen deze commissie nooit teleurstellen. Als laatste van de echte mannen is er nog Tim ‘ijsbeertje’ Coenen. Een nieuwe, maar duidelijk zeer getalenteerde schaatser die niet terugdeinst voor wat goede ouderwetse sport en gezelligheid. Dan is er ook nog jong talent gescout door deze commissie. Nettie ‘Nienke Schuiling’ Anke, een natuurtalent op het voetbalveld sloot zich dit jaar bij onze vereniging aan. Al na korte tijd werd haar aangeboden om te tekenen voor een jaar ‘Karel met de houten poot.’ “Een gouden start voor haar carrière”, aldus Mart Smeets. Dan is er nog Lisa Spliet. Er is niemand bij wie (veld)spelletjes zo dicht bij het hart zitten. Een geboren aanvoerder die leidt vanaf het front. Zowel als speler en als coach is Lisa onmisbaar.

Dit team van topatleten zal dit jaar na al enkele successen hun best gaan doen om er een prachtig en sportief jaar van te maken voor alle lieve leden van ZaZa.

Sportieve groet,

Karel met de houten poot

V.l.n.r.: Nienke, Tim, Lisa, Thijs en Koen