Karel ende Elegast

V.l.n.r. Koen Slik, Marije Vlasblom, Eva Stegeman, Jorien Ottens, Kathelijne Tijms, Jan van Gulik en Daantje Samwel

Commissieleden (2019-2020)

Jorien Ottens (voorzitter)
Daantje Samwel
Eva Stegeman
Jan van Gulik
Kathelijne Tijms
Koen Slik
Marije Vlasblom

Met drie sportieve commissiejaren achter de rug, is Karel-met-de-houten-poot nog steeds de jongste commissie van ZaZa. Zo kort als deze commissie bestaat, zo lang gaan de meeste commissieleden van Karel-met-de-houten-poot (afgekort Karel) al mee. Een aantal van hen hebben aan het begin van dit studiejaar zelfs getekend voor een tweede of derde commissiejaar bij Karel.

De oudste rot in het vak is onze Koen. Hij is commissielid vanaf het eerste uur en is nu bezig met zijn derde jaar bij Karel. Koen is dit jaar chef promotie I. Aan hem de taak om ervoor te zorgen dat alle ZaZaïsten tijdig op de hoogte zijn van de ludieke sportactiviteiten die Karel dit verenigingsjaar organiseert. Omdat wij veel waarde hechten aan promotie en er ook veel te promoten valt dit jaar, is onze eerstejaars Jan aangesteld als chef promotie II. Hij mag dan wel wat stiller zijn tijdens vergaderingen, of zoals hij zelf omschrijft: zoals Marije op het veld staat, zo ben ik in vergaderingen, als chef promotie heeft hij zich al bewezen.

Net als Koen, kon Kathelijne ook nog geen afscheid nemen van Karel. Het sportieve bloed kruipt waar het niet gaan kan! Dit jaar houdt Kathelijne de inkomsten en uitgaven van Karel bij en dat is vandaag de dag een zeer belangrijke taak. Er staan nogal wat uitgaven voor ons op de planning. Om ervoor te zorgen dat inkomsten en uitgaven in balans blijven, is Marije aangesteld als hoofd acquisitie en wordt ze daarin ondersteund door Daantje. Beide dames weten van aanpakken en zijn (misschien wel van het veld) niet snel uit het veld te slaan. Daarnaast typt Daantje als secretaris driftig mee met vergaderingen tot er meerdere A4tjes vol met briljante uitspraken op haar laptop staan.

Ook Eva is haar derde commissiejaar bij Karel gestart. Als zeer ervaren commissielid en oud-voorzitter van Karel, heeft ze zo nog haar lijntjes uitstaan. Eva is dan ook aangesteld als contactpersoon van de commissie. En contact onderhouden, dat kan ze! Daarbij krijgt ze hulp van Jorien, de voorzitter van het gezelschap. Haar voornaamste taak is het leiden van de vergaderingen en het onderhouden van de mail.

Telt Karel nou zeven leden? Ja, dat heb je goed geteld! Met zeven man sterk is de commissie groter dan ooit en zouden we zo door kunnen gaan als welpjesteam van de KNVB. En voetballen, dat kunnen we! Zo zorgt Karel ervoor dat de sportievelingen onder ZaZa (en dat zijn er veel dit jaar!) één keer in de twee weken hun energie kwijt kunnen op de velden van V.V. Mamio. Daar trainen we keihard voor het Grote voetbaltoernooi der Neerlandici. Want als Karel één hoofddoel heeft dit verenigingsjaar, is dat het winnen van de finale in Utrecht. Hoe we dat gaan doen? Een voetballegende heeft ons geleerd: Als je één goal meer maakt dan een ander, dan win je. En zo is het maar net.

 

Met een voetbal aan de voet en een high five in de lucht,

Karel-met-de-houten-poot 2019-2020