KOE

De Kommisie Opvang Eerstejaars, onder intimi ook wel bekend als de KOE of ‘die groep kekke lui’, staat aan het eind van de zomervakantie elk jaar weer klaar met hun metaforische visnet om de grote school eerstejaars op te vangen voor het introductiekamp. Om hen te laten zien dat de studie Nederlandse taal en cultuur natuurlijk het neusje van de zalm is en ZaZa de bijbehorende kaviaar, opent de KOE de ogen van de pasgeboren eerstejaars middels een puik introductiekamp. Dit is natuurlijk geen kleine klus en je zult de KOEien dan ook wel eens zien spartelen als een zalm die tegen de ijskoude rivier in zwemt, maar met een ervaren team slagen zij er toch elk jaar weer in om een aantrekkelijk kamp neer te zetten en wat enthousiaste eerstejaars binnen te hengelen.

Voor zo een gerecht zijn natuurlijk wel de juiste ingrediënten nodig. Toch weten we ook het rundvlees elk jaar weer op het bord te krijgen, op Jeltsje na dan, die blijft altijd steken bij de saladebar. Jeltsje brengt als bestuurslid wel nog twee prijzenswaardige bestuursleden als KOEien met zich mee, Janette en Lisa, die door alle drukte heen toch tijd vinden om zich in te zetten voor onze commissie. Sommige leden zweven al wat langer door de stoofpot. Twee ouwe taaie KOEien, Thijs en Aniek, geven samen een aroma van ervaring aan de KOE. Tegenover hen staat dan weer de contrasterende smaak van het kalfsvlees, wat dit jaar bestaat uit Clara 1, Clara 2 en Clara 3. Oh, mijn excuses, dit is natuurlijk een biologisch bedrijf en elke KOE heeft een eigen naam. Het kalfsvlees bestaat dit jaar in dat geval uit Koen, Brenda en Charlotte!

Een rijkelijk diner als dit is natuurlijk niet compleet zonder een toetje. Het is dit jaar weer zoeter dan zoet. met een kleine hint van apfelkorn en rum en een fruitig uiterlijk is Tim de Kers op de taart die dit jaar het diner van de KOE besluit.

Eet smakelijk!

29912471622_e0503f05ef_zV.l.n.r.: Tim, Janette, Koen, Brenda, Thijs, Charlotte, Aniek, Jeltsje en Lisa