Lispeltuut

V.l.n.r. Justin Pater, Jamie Breedeveld, Daan Hooiveld, Marit Evers, Sara Schreuders, Warner van der Louw, Aede de Jong

Commissieleden (2018-2019)

Warner van der Louw (voorzitter)
Jamie Breedeveld
Justin Pater
Daan Hooiveld
Aede de Jong
Marit Evers
Sara Schreuders

mu·ziek (de; v): Geluid, voortgebracht door de menselijke stem of door instrumenten omwille van (de schoonheid van) dat geluid zelf. 

De Lispeltuut kent een interessante geschiedenis. Ooit opgericht als websitecommissie, toen wat muziek gaan maken als bijzaak, toen op sterven na dood maar dit jaar is de Lispeltuut terug als nooit tevoren! De grootste commissie van ZaZa  bestaat dit jaar uit de volgende zeven muzikale superhelden: te beginnen bij de man voor wiens eerste letter van zijn naam geen sneltoets bestaat: Æde de Jong. Deze Beatlesfan is een van de drie (bas)gitaristen maar kan ook goed schrijven en bier drinken. Dan Daan Hooiveld: raadslid bij een onbekende gemeente, boerenkinkel, supporter van FC Emmen maar vooral de mannelijke zanger van de Lispeltuut met een stem die geschikt is voor elk genre. Door met onze eigen Brabo, Jamie Breedeveld. Staat meestal te slapen op borrels maar wordt wakker zodra Guus Meeuwis door de speakers klinkt en dit jaar ook te horen als (bas)gitarist op alle Lispelhits. Daarnaast beheert Jamie als penningmeester ook de miljoenen aan royalty’s die we dit jaar gaan verdienen. Bij het gitaarspelen krijgt hij ook nog hulp van de Friese rockster Justin Pater, deze getalenteerde musicus maakt het trio aan gitaristen compleet. Als Justin geen gitaar in zijn handen heeft, is hij bezig met het verzamelen van heavy metal albums met onverstaanbare teksten en veel te dure uitgaven van oude boeken die hij toch nooit gaat lezen. Een beetje studentenband zou niet compleet zijn zonder de aanwezigheid van een vrouwelijk uithangbord. De Lispeltuut beschikt er dit jaar over twee: Marit Evers is na een jaar rondzwerven over de planeet die ze zo liefheeft, beland in Groningen. Hier in het noorden komt ze notuleren tijdens de vergaderingen van de Lispeltuut en piano spelen tijdens onze repetities. Alsof dat nog niet genoeg is kan ze ook nog zingen! Wie ook kan zingen is paradijsvogel Sara Schreuders, de vrolijkste noot van het gezelschap komt uit een zeer muzikale familie en daarom hebben wij haar dit jaar geadopteerd. Drummer en voorzitter van dit orkest is Warner van der Louw, een verwarde man uit Gelderland die zijn heil is gaan zoeken in Groningen. 

Dit jaar zal de Lispeltuut muziek maken alsof ons leven er vanaf hangt en wij zijn er zeker van dat iedereen hierop zijn botten lekker kan losgooien.