Camera Obscura

V.l.n.r. Jorien Ottens, Daantje Samwel, Kees Visser, Thomas Frik, Annerieke Bouma

Commissieleden (2019-2020)

Jorien Ottens (voorzitter)
Thomas Frik
Kees Visser
Annerieke Bouma
Daantje Samwel

‘Wat mijn beste foto is? De foto die ik morgen maak’  zei ooit één van de populairste Amerikaanse fotografes in de twintigste eeuw, Imogen Cunningham, tijdens haar carrière. En met die gedachte staan de commissieleden van De Majoor 2019-2020 iedere dag op. Vandaar ook dat er aan de brakke ochtendselfies met konijnenoren van een zekere Cornelis (of Kees, zo mag je hem ook noemen) qua compositie nog wel wat verbeterpunten op te merken zijn.

Cornelis? Kees? Wie is dat? Is ook zo, we zullen ons eerst even voorstellen. Nou onze bompa Kees is lichamelijk gezien de oudste van het stel. Geestelijk gezien is hij nog een kwiek mannetje. Hoeveel getallen er ook voor zijn ogen verschijnen, hij weet ze altijd in overzichtelijke balansen, begrotingen of realisaties te plaatsen. Wat zei je Kees? Liquide middelen? Oh ja, dat ja. Wanneer er weer met een bonnetje gezwaaid wordt, is Kees er als er als de kippen bij. De uitgaves voor de presentjes die gekocht worden, mogen natuurlijk niet boven het budget uitkomen!

Wie geeft er dan zoveel geld uit aan cadeautjes? Dat is voornamelijk ons kind Daan. Gezien haar kinderlijke enthousiasme is ze al snel verkocht aan alles wat rammelt, glimt of aaibaar is. Wanneer ze de genomineerden voor de Foto van de Maand op Facebook heeft geplaatst, kan ze niet wachten om naar de kringloop te gaan. Daar zoekt ze, soms samen met moeke Jorien, een leuk presentje uit.

Naast kind Daan, hebben we nog iemand met kinderlijk enthousiasme, maar ook met een duidelijke eigen wil in onze commissie. Dat is dreumes Riek aka Annerieke Bouma. Wanneer er foto’s van meerdere activiteiten verzameld zijn en de Meneer Pen weer bezig is met een nieuwe editie kiest Annerieke de leukste kiekjes uit en vormt ze tot een mooie collage.

Er moet natuurlijk ook iemand zijn die een luisterend oor biedt, vaderlijke adviezen geeft en wijze uitspraken noteert. Daar hebben we onze vader Thoom voor, de meesten kennen hem als Thomas. Tijdens vergaderingen hoort hij al het geblèr en getetter aan, om vervolgens de nuttige uitingen er uit te filteren en op MacBook-papier te zetten.

Ten slotte hebben we nog de moeke van het stel, mama Jottens, oftewel Jorien. Zij leidt de vergaderingen, houdt de camera in de gaten (en de persoon die het kostbare bezit op dat moment in handen heeft) en zorgt ervoor dat de commissieleden nooit dorst zullen lijden.

Bovengenoemde vijf personen vormen dus de fotocommissie van ZaZa in studiejaar 2019-2020.  Aan hen de taak om alle leden en vrienden van ZaZa op de charmantste momenten op beeld vast te leggen. Mocht je een nieuwe pasfoto nodig hebben of een fotoshoot met je huisdier willen? Trek ons dan even aan de mouw. We zijn te herkennen aan de roze camera die wij altijd bij ons dragen op ZaZa-activiteiten. Wat voor kleur heeft de camera nou Jorien? Rosj? Roze ja.

PS: zit je jezelf nou, tijdens het lezen van dit stukje en al kijkend naar de commissiefoto, af te vragen waarom wij als schapen op de foto staan?

‘Als je een foto maakt van een wit schaap dat al rode ogen heeft, heb je geen flitslicht nodig.’