Meneer Pen

V.l.n.r. Aede de Jong, Bas Booi, Laura Penninga, Janine R. Mooij

Commissieleden (2018-2019)

Janine R. Mooij (voorzitter)
Aede de Jong
Laura Penninga
Bas Booi

Kloekloekloekloek! 

Gut, wat vliegt de tijd! Zo ben je nog piepjong en zo kijk je met arendsogen naar je eerste kraaienpootjes. Meneer Pen bestaat dit jaar al 10 jaar! In die tijd hebben vogels van diverse pluimage plaatsgehad in deze commissie en ervoor gezorgd dat er driemaal per jaar een kakelverse editie van het gelijknamige verenigingsblad verscheen. 

Ook dit jaar bestaat Meneer Pen uit een bonte verzameling birdies. Pauw Janine R. Mooij zwaait met de scepter: zij is al 5 jaar trots lid en dit jaar dan eindelijk trotse voorzitter. Gelukkig hoeft ze het niet ganz allein te rooien; eenmaal per week komen er drie gevederde vrienden in ganzenpas bij haar binnenwaggelen, ieder met een eigen taak. Immers, het vogeltje zingt zoals het gebekt is. In vogelvlucht: voorop ekster Bas Booi, een vogel met oog voor al dat glimt, vooral centjes; daarachter hupst Laura Penninga, de trouwe secretarisvogel voor wie niets onopgemerkt blijft; achteraan stapt pæpegaai Æde, de Ræmbrandt der commissie, die van elke æditie weer een kunstwærkje weet te maken. Al met al een kiplekker clubje!

De afgelopen jaren hebben schrijfgrage ZaZaïsten ons blad geen windeieren gelegd. Velen klommen in de ganzenveer en vulden de pagina’s van het tijdschrift met proza, poëzie en andere pennenvruchten die lezers kippenvel bezorgden. Dit jaar slaat Meneer Pen zijn vleugels uit en fladdert hij door het literair landschap (onder het mom ‘beter één Meneer Pen in de hand dan tien in de lucht’). Zit je ergens op te broeden en wil ook jij straks je ei – of moeten we zeggen ‘kop-ei’? HAHAHA… sorry – kwijt? Dat kan. Dus nestel je vooral in een rustig hoekje en kras een gedicht op papier, of kom vroeg uit de veren en pen nog voor het kraaien van de haan een kortverhaal, of steek je kop nadrukkelijk niet in het zand en gooi desnoods de knuppel in het hoenderhok met een pittig stukje opinie. Meneer Pen neemt iedere rare vogel die schrijft onder zijn vleugels! 

Spontaan in de rui van de stress? Het kan ook anoniem. Helemaal van de leg door een gebrek aan inspiratie? Doe mee aan onze Facebookrubrieken (sowieso een mus(t)!). Hoe dan ook: niet kakelen, maar krabbelen! Wees geen uilskuiken en stuur je schrijfelarij vliegensvlug, per mail of per postduif, naar Meneer Pen. 

Hebban olla vogala al kopij opgestuurd? Wat unbidan we nu?!

Dan kunnen we tijdens de borrel of barbecue lekker lezen, dansen als een kip zonder kop en daarna oogjes dicht en snaveltjes toe.

Oehoe,

De Penners