NEXT

NEXT – careers advice before, during & after your degree

De Rijksuniversiteit Groningen wil studiekiezers, studenten en alumni optimale mogelijkheden bieden ter voorbereiding en ontwikkeling van hun loopbaan. Onder de vlag van NEXT worden verschillende activiteiten georganiseerd met als doel hen te helpen bij het maken van (studie)keuzes en hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Om dit te bereiken werkt NEXT actief samen met faculteiten, studie- en alumniverenigingen en andere aanbieders op het gebied van careers service.

NEXT bevindt zich in de Universiteitsbibliotheek op de 1ste verdieping. Hier vinden diverse activiteiten voor studenten plaats, zoals inloopspreekuren, workshops en CV-checks. Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten van NEXT en de ontwikkelingen rondom het concept kun je hier de nieuwsbrieven van NEXT lezen.

Career ConNEXT

Een belangrijke rol is straks weggelegd voor Career ConNEXT, een digitaal platform waar studenten, alumni, medewerkers, studieverenigingen en werkgevers elkaar ontmoeten en alle NEXT activiteiten gebundeld worden. Op dit moment wordt hard gewerkt om het systeem gebruiksklaar te maken.