Over ZaZa

ZaZa is opgericht op 5 oktober 1992 door een aantal enthousiaste studenten. De geschiedenis van ZaZa kent pieken en dalen. Tussen oktober 1998 en juni 2006 waren er officieel geen bestuursfunctionarissen meer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In juni 2006 heeft ZaZa een herstart gemaakt en nu is de vereniging weer in bloei en volop in ontwikkeling!

Als studievereniging Nederlands beroepen wij ons graag op de klassiekers van ons vakgebied. Er is geen vrouw die zoveel heeft bijgedragen aan de literaire ontwikkeling van kinderen als Annie M.G. Schmidt. Deze oermoeder is de schepster van de Heilige Graal voor koters: Pluk van de Petteflet. Met haar prachtige verhalen heeft zij via Pluk onze harten verlicht en de liefde en passie voor de Nederlandse taal aangewakkerd.

Maar waarom dan ZaZa?

ZaZa is de kleine kakkerlak uit Pluk van de Petteflet die een vriendschap sluit met Pluk. De overeenkomsten tussen ZaZa en onze studievereniging? Klein, gezellig, onverschrokken, niet weg te branden, overleeft een kernramp, lust bier en houdt van taal. Dat houden van taal blijkt alleen al uit het feit dat deze wonderlijke kakkerlak kan praten.

De rest van de studievereniging is ook gebaseerd op Pluk. Zo hebben wij de Langhors, die ons elk jaar een prachtige almanak komt brengen. De Meneer Pen die drie maal per jaar een verenigingsblad in elkaar knutselt. De Krullevaar die van hot naar her vliegt om de leukste activiteiten te organiseren. Aagje die niet bang is de handen uit haar roze mouwtjes te steken om studiegerelateerde activiteiten te organiseren. Dollie, die uit de veren komt voor de College Carrousel. Duizeltje, die als onverschrokken eekhoorn probeert haar medestudenten uit de boom te halen. De Heen-en-weerwolf die de buitenlandse reis mogelijk maakt en ten slotte nog de Lispeltuut die als schelp zorgt dat wij kunnen surfen op onze prachtige website. De KOE komt als enige niet terug in het boek, maar dat neemt niet weg dat zij een prachtige introductie neerzetten.

Je kunt zelf ook actief worden in één van de commissies van ZaZa! Het is niet alleen leuk om toffe activiteiten te organiseren, maar je leert ook meer mensen kennen, je doet organisatorische ervaring op en je mag meedoen met de Actieve Ledendag! Als je actief wilt worden of meer informatie wilt kun je contact opnemen met het bestuur.

Ten slotte is het een leuk gegeven dat onze naam tweemaal het alfabet behelst.

Wij hebben een ‘Z’, wij hebben een ‘A’,
Za-Za-ZaZaZa-ZaZaZa!