Karel ende Elegast

Commissieleden (2020-2021)

Gwen Stienstra (voorzitter)
Tim Coenen
Leonie van der Land
Kathelijne Tijms

Lieve leden,

Ik stel u voor aan de praeses van de Karel en de moeder van ons gezelschap. Afkomstig uit het mooie Súdwest-Fryslân: ik heb het natuurlijk over de enige echte Gwen Stienstra. Ze is leniger dan een slangenmens, haar wenkies zitten altijd on fleek en ze is een echte keeper. Niet alleen op het veld, nee deze meid heeft zoveel kwaliteiten, als je haar eenmaal kent wil je haar niet meer laten gaan. Ze mag dan de jongste van dit zooitje ongeregeld zijn, maar zeker niet de minste. Op een blauwe maandag was Gwen namelijk voorzitter van TW!ST, misschien ken je die naam ergens van. Belangrijker was haar taak als bondscoach bij de nationale top van de sport jongensgym. Tijdens deze periode in haar leven ontmoette ze tevens onze badboy Tim.

Ondanks dat Tim een ZaZa-veteraan is, heeft hij nog maar weinig kilometers op zijn spreekwoordelijke teller. Echter, op de kilometerteller der hippique heeft Tim al aardig wat meters gemaakt en dat komt goed van pas als commissaris PR en acquisitie van de Karel zijnde. In vol galop schrijft hij teksten voor onder andere de Playboy, welke ervaring hij al blokfluitend meeneemt in het aanschrijven van mogelijke sponsoren. Z’n snaren en luchtkleppen strelend pent hij de meest overtuigende stukjes om iedereen te laten verschijnen op onze activiteiten en maakt de uitvoering af met een salto van de trampoline. Enfin, jullie begrijpen; Tim bokst alles voor elkaar.

Kathelijne is het enige lid dat van vorig jaar is komen overdrijven. Deze waterrat voelt zich als echte fitgirl helemaal thuis bij deze uiterst sportieve subgroep. Nattelijne is als zwemmer niet bang voor een beetje water en zeker voor het gerstenat voelt zij geen angst. Ze is immer aanwezig bij de voetbaltraining en uiteraard bij de derde helft, waar de naam Kathelijne gelijk staat aan avontuur. We hebben ondertussen zoveel met haar meegemaakt dat we het allemaal niet meer op kunnen noemen, Kathelijne zelf overigens ook niet. Om de annalen van de geschiedenis toch in stand te houden, heeft zij dan ook besloten om de pen te pakken en haar ware literaire aard te tonen als secretaris. Met haar ervaring in de Karel is Kathelijne zeker niet nat achter de oren. Ze voelt zich dan ook als een vis in het water tussen haar fantastische commissiegenoten.

Tot slot, ons oudste paard van stal, Leonie. Ons sportieve besje kon natuurlijk niet ontbreken in deze commissie. Ook zij is ooit een blauwe maandag voorzitter geweest van die ene vereniging die zo bekend klinkt. Haar sportieve kwaliteiten uiten zich vaak bij de voetbaltraining door ontzettend goed bij de tweede paal te staan. Naast voetballen is Leonie al aardig in het burgerlijke leven gerold en wil je haar liever niet tegenkomen als student zijnde bij de examencommissie van de RUG. Na het krijgen van een huiskat (Patty) en de aanschaf van een auto, vond ze het iets te burgerlijk worden tot haar bekoren en besloot ze met al haar sportieve ervaring ons te joinen. Ze zal met haar leesbril de financiën van de Karel in de gaten houden dit jaar.

Liefs,

Karel ende Elegast