Reize door het Aapenland

Commissieleden (2021-2022)

Kim den Hartog (voorzitter)
Iris Frijlink
Loes van Heuvel
Jolanda Jansma
Imre Koekenbier
David de Vries

Diep in de jungle, ver van alle colleges en deadlines, staat een gigantische boomhut. De schuilplaats van de studiereiscommissie: Reize door het Aapenland! Met jullie trekken zij door Europa om de vetste reizen te beleven.

Daar komt de jongste Aapvonturier aan, Iris Frijlink! Zij vliegt door de takken in de jungle. Wanneer activiteitenknopen doorgehakt moeten worden, swingt zij in. Steeds sneller… maar dan grijpt ze mis! Ze kukelt naar beneden. Gelukkig komt ze goed terecht, ze landt bovenop…

Loes van Heuvel. Zij wordt, geheime glutenvrije nootjes etend, nagenoeg geplet. Dat Loes enkel voor haar nootjes zorgt moet je niet denken: ze is de stuwende kracht en zorgt goed voor de jonge Aapjes. De notulen die ze als Secretaapris op gebladerte schrijft, bedekken het dak van de koele boomhut.

Wie ook voor de Apen zorgt is Mamaap Jolanda Jansma! Links en rechts vliegen uit de boomhut de lijnen van haar kokosnoottelefoon, waarmee ze heel Europa bereikt. Jolanda spreekt de taal des jungle, dus als hoofd-vervoer en -verblijf zit zij perfect op haar plek.

Ineens komt Imre Koekenbier, hoofd-activiteiten, aansprinten! Ze heeft net een geweldige deal gesloten met de sluwste slang, waar ze apetrots op is. Na een vreugdedansje, bespreekt ze haar overwinning met mede hoofd-activiteiten Iris.

Daar slingert iets langs; …een leeuw? Met deze manen zou het goed kunnen, maar nee! Hoor daar het klingelende geluid van een zak munten. PenningAap: David de Vries! Waar Loes geld wil verspillen aan nootjes, zorgt David dat het geld beter terecht komt.

Midden in de boomhut zit Praesaap, Kim den Hartog! Als voorzitter van de commissie houdt ze overzicht en zorgt ze ervoor dat de rest niet te veel doordraait in knotsgekke reisideeën. Wanneer het bijna uit de hand dreigt te lopen, zwaait Kim met een scepter, waarna de rust wederkeert.