Reize door het Aapenland

Commissieleden (2023-2024)

Iris Frijlink (voorzitter)
Fyona Geleynse
Jitske Boersma
Kevin Sikkema
Nova Mulders

Vreemde groep reizigers vastgelegd bij Reitdiephaven

Er is iets geks aan de hand. De oplettende kijker is het vast niet ontgaan. Sinds een paar weken loopt een groep zwaar bepakte reizigers door de Groningse straten. Waar ze heen gaan, weet niemand. Toen ze afgelopen week langs de Reitdiephaven liepen, is het eindelijk gelukt een foto te schieten, net toen ze allemaal omkeken! Na veel onderzoek zijn we erachter komen dat ze zichzelf ‘Reize door het Aapenland’ noemen. Voorop loopt een inmiddels ervaren reisorganisator, die eindelijk zijn come-back heeft gemaakt. Men speculeerde lang of hij nog in leven was. Zijn naam is Kevin Sikkema, maar hij wordt liever Penningmeester genoemd. Hij zorgt ervoor dat zijn medereizigers niet teveel geld uitgeven. Achter Kevin loopt Nova Mulders, ofwel Hostess. Elke nacht zorgt ze weer voor een dak boven hun hoofd. Ze is te herkennen aan haar zomerse look en haar enthousiaste gezang. “Sun, sun, sun, here we come!”, zingt ze. In het midden loopt Iris Frijlink. Ze is op het eerste gezicht verdekt opgesteld, maar niets is minder waar. Zij neemt het voortouw in alle plannen. De rest van de groep noemt haar ook wel Voorzitter. Haar grootste doel is het werven van meer reizigers: “Come together“, roept ze. Als ze weer eens struikelt over haar grote koffer, is daar Fyona Geleynse om haar op te vangen. Zij is altijd goed voorbereid om iedereen te verzorgen, als de Stewardess die ze is. Daarnaast bepaalt zij de route en geeft ze de richting aan.
Jitske Boersma heeft zich als laatste bij de groep gevoegd. Zij schrijft alle avonturen van Reize door het Aapenland op. Dit kan ze zo goed, dat ze is verkozen als Secretaris. Om de groep tijdens het schrijven bij te houden, heeft ze haar gympen verwisseld voor goede wandelschoenen.
Bij de Reitdiephaven heeft Reize door het Aapenland de boot genomen naar een onbekende locatie. Zou het New York, Singapore of Parijs zijn, of reizen ze toch via Abbey Road naar Londen? Volg ze en kom erachter!